Dijk van een Kust / Windstilte

Een Dijk van een Kust vormde in de zomer van 2009 twee maanden lang een route van kunstwerken aan de voormalige zeedijk in het Noord-Hollandse Waterland aan het IJsselmeer. Ik was verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een nationale communicatiestrategie. Resultaten waren ondermeer een recensie in NRC-Handelsblad en aandacht bij De Avonden op VPRO-radio. Ook schreef ik de teksten over de kunstenaars in het programmaboekje.

Internationale kunstenaars maakten speciaal voor deze manifestatie een aantal bijzondere werken. Zo was er werk te zien van Moniek Toebosch, Sasker Scheerder & Martina Florians, Sarah van Sonsbeeck, Leo Divendal, Raphaël August Opstaele, Susan Philipsz, Hannes Wallrafen & Rogeria Burgers, André Thijssen en Nathalie Bruys.

De route slingerde in 2009 langs het bijzondere landschap tussen Durgerdam en Etersheim onder de titel “Windstilte”. De (inter)nationale kunstenaars reflecteren met hun werk op de geschiedenis van het landschap en de rol van de dijk hierin.
De manifestatie vond plaats van 18 juni tot en met 16 augustus 2009. Het projectteam bestond uit Henke Baars, Marjolein Hessing en Paula van Zijl. Vormgeving werd gedaan door Bas Mantel.