Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten 2013

De Aanmoedigingsprijs Oorlogsmonumenten is een initiatief van het Nationaal Comite 4 en 5 mei. Eerder werd de prijs in Noord-Brabant georganiseerd, in 2013 in Utrecht. Op basis van de ervaringen uit die provincie werd een Utrechtse variant ontwikkeld.
Het Nationaal Comite 4 en 5 mei ontwikkelde de prijs in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht (uitvoering) en de provincie Utrecht (ondersteuning). Ook RTV Utrecht was nauw betrokken bij de activiteiten.

herdenkingsbord Saakje Visser_zw
De activiteiten bestonden uit een startbijeenkomst tijdens een ECU bijeenkomst van Landschap Erfgoed Utrecht, het uitzetten van de prijs, het ontwikkelen van een herdenkingsbord, reportages van de genomineerden door RTV Utrecht en een bijzondere slotavond in het Paushuize. De slotavond werd gepresenteerd door Jeroen Wielaert en Miss Montreal (Ambassadeur van de Vrijheid) zorgde voor de muzikale omlijsting.
Het blauw beschilderde porseleinen herdenkingsbord bij de prijs werd ontworpen door Saakje Visser.

Mijn rol als projectleider betekende het houden van overzicht op de samenwerking tussen de drie betrokken partijen en het in goede banen leiden hiervan. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de financiƫn, de organisatie van de slotavond, de reportages van RTV Utrecht en de organisatie van de jurering en bijbehorende prijs.

Bekijk de serie van RTV Utrecht bij dit project.